Yoga Nedir? Nasıl Yapılır? - Saglıklı Günler

Yoga Nedir? Nasıl Yapılır?

yoga nedir

Yoga hindistan'ın merkezinden ortaya çıkmış fiziksel ruhsal yönden ufkumuzu genişletmek ve sıkı görünüme sahip olmak için yapılan bir spor dalıdır. Meditasyon yapmak amacı ile yapılan yoga psikolojinizi düzeltmenize yardımcı olabiliyor. Yoga nedir gibi sorular spora meraklı insanlar arasında fazlası ile soruluyor. Yoga yapan bir insanın hayatındaki olumsuzluklar en aza indiğini söyleyebiliriz. Konsantrasyonunuzu sağlayarak dengeli ve yavaş hareketlerle vücudumuzu hareket ettirerek rahatlama hissine ulaşabiliriz. Yoga yolculuk olarak bilinir. Yoga yapan bir insan meditasyon ruhu le diğer boyuta geçtiğine inanılır.

Yoga Nasıl Yapılır?

Yoganın asıl amacı bedeni ve ruhu güçlendirmekten geçer. Yapacağınız hareketleri yavaş ve kusursuz bir şekilde yapmalısınız. Türkiye'de bir çok insan yoga dersleri almaktadır. Yüzlerce yoga  hareketlerini deneyerek başarılı sonuçlara ulaşılabilir. Sakin ve kusursuzca yapılan yoga hareketleri vücudunuzu yormayacak inceliktedir. Yoga yaparken vücudunuzu yormak için değil ruhunuzu ve ufkunuzu genişletmek için yapılmalıdır. Eğer yoga dersleri almak için vaktiniz yok ise çeşitli dvdler sayesinde evde kendinizde rahatlıkla uygulayıp öğrenebilirsiniz. 

Yoga'da Nefes Alıp Verme Önemli Mi?

Yoga'da yapılan hareketler genellikle esneme ve gerilme hareketlerine benzer. Rahat ve düzgün nefes alıp vermek yapacağımız spor aktivitelerini kolayca gerçekleştirmemizi sağlayacaktır. Akciğerlerimize gidecek olan oksijen seviyesi yeterli gelmediğinde baş dönmeleri bayılmalar ve kusmalar gibi sağlık problemleri ile karşılaşabiliriz. Hangi spor dalını yapıyorsanız yapın nefes dengenizi ayarlamak sağlığınızı ciddi ölçülerde koruyacaktır. Yoga bildiğiniz spor dallarından çok farklı yapıdadır. Hintlilerin %90'ı yoga yapmaktadır. Zihninizi geliştirmeye yarıyan tek spor çeşidi yogadır. 

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Yoga başlamayı bende düşünüyorum ama nereden nasıl başlarım hiç bilmiyordum.Yazınız sayesinde bilgi edindim.Yoga hakkında merak ettiklerimi buradan sorabilir miyim ?

    YanıtlaSil