C Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur? - Saglıklı Günler

C Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur?

c vitamini hangi besinlerde bulunur

C vitamini bağışıklık sistemini güçlendiren en önemli vitaminlerden birisidir. Zayıf bağışıklık sistemi olan kişiler mutlaka c vitamini ile düzenli olarak beslenmelidir. C vitamini vücudunuzu bir çok hastalığa karşı koruyan bir vitamindir. Hastalıklardan korunmak için vücudunuzun vitamine ihtiyac duyması c vitamini ile karşılanabilir. C vitamini değerleri en yüksek besinler meyvelerdir. Meyvelerde diğer yiyeceklere oranla daha fazla c vitamini bulunmaktadır. C vitamini vücuttan kolayca atılır. Bu yüzden sıklıkla vitamin takviyeleri gerçekleştirmeniz hastalıklara karşı savunmalı bir vücut taşımayı hedefler. C vitamini hangi besinlerde bulunur sorusunun cevabı aşşağıda...

C Vitamini Hangi Yiyeceklerde Bulunur?

Portakal: Halk arasında en fazla c vitamini olan meyve olarak bilinir. Bir tane portakalı günlük tüketmeniz halinde vücudunun c vitamini ihtiyacının %100'ünü karşılama imkanınız bulunur. Portakalda ortalama 45 mg c vitamini vardır. Bu vitamin vücudunuza yeterlidir ve en çok c vitamini bulunan meyvedir portakal.

Greyfurt: İçerisinde en az portakal kadar c vitamini bulunur. Bir tane büyük greyfurtta ortalama 79 mg c vitamini bulunur. Portakaldan daha yüksek değerlere sahip olmasının sebebi büyüklüğü ve ağırlığıdır. İki orta boy portakalda  bir greyfurttan daha fazla c vitamini bulunmaktadır. 

Kivi: Bu meyvede günlük c vitamini ihtiyacınızı karşılayacak %80 vitamin değeri vardır. Ayrıca lif oranı yüksek kivi k vitamini bakımından da çok zengin bir meyvedir. Çocuklara mutlaka severek yedirilmesi gereken meyvelerdendir. 

Çilek: Çilekte günlük c vitamini ihtiyacınızı karşılayacak %7 oranında vitamin değeri bulunmaktadır. Potasyum eksikliği bulunan kişilerinde çikeği tüketmesi önerilir. Zengin besin değerlerine sahip bir meyvedir. 

C Vitamini Bulunan Sebzeler

Maydanoz: 100 gram maydanozda vücudunuzun c vitamini ihtiyacının 2 katı kadar c vitamini bulunmaktadır. 1 kaşık maydanozda 5 mg c vitamini 3 mg e vitamini bulunur. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmede meyveler kadar etkili bir bitkidir. 

Biber: Sofralarda çok tüketilen bu yiyecek en fazla k vitamini olmak üzere c vitamini yönünden de zengin bir besindir. Kırmızı sarı ve yeşil renklerin bir farklılığı olmamakla birlikte boyutlarına göre vitamin değerleri değişmektedir. Pişmemiş olarak tüketilen biberden vücut ihtiyacınızın %11'ini karşılayacak kadar c vitamini bulunmaktadır. 

Kara Lahana: Renginini belli etmemizin sebebi ise beyaz lahanaya göre 2 kat daha fazla besin değerlerine sahip olduğu içindir. 100 gramlık bir lahanada 42 gram c vitamini vardır. Buda sizin vücudunuzun %100 ünü karşılayacak değere sahiptir. 

Karnabahar: Karnabahar çinko kaynağı olarak bilinir. Çinko bakımından yüksek değerleri olsa da 100 mg'lık bir karnabaharda günlük c vitamini ihtiyacınızı karşılayacak kadar c vitamini bulunur. Bağışıklık sistemi güçsiz olan insanlar tercih edebilir. 



Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. neredeyse tüm hastalıklara iyi geldiği iddia ediliyor, enteresan, corona yada iyi geliyorsa süper

    YanıtlaSil