Prostat Nedir? Prostat Belirtileri Nelerdir? - Saglıklı Günler

Prostat Nedir? Prostat Belirtileri Nelerdir?

Prostat Nedir? Prostat Belirtileri Nelerdir

Prostat erkek bireylerde görülen bir hastalıktır. Penis'in arka kısmında bulunan yuvarlak bir bez dokusuna prostat denir. Prostat bezi sperm oluşumunda destekleyici amaçlı sıvı salgılayan bir bezdir. Vücudunuzdaki tüm dışkılar prostata uğradıktan sonra atılışı gerçekleştirilir. Erkeklerde üreme organlarının sağlıklı çalışması için önemli bir organdır. Prostat hastalığı çeşitli belirtiler ile karşılaşılmaktadır. Spermin bileşenlerinin bir bölümünü üretmesini sağlar. Önemli üreme organlarından birisidir. Prostat kadınlarda görülen bir hastalık değildir. Prostat hayati önem taşımaktadır, yaşama standartlarınızı zorlaştıran hastalıklardandır. Bu bir hastalık olarak görünsede aslında prostat tam olarak bir hastalık değildir. prostat bezinin ani bir şekilde çıkması sonucu bazı sorunlar ortaya çıkmaktadır.

Prostat Belirtileri Nelerdir?

Prostat erkeklerde görülen bir hastalık olum sperm sıvısı salgılayarak üreme organınıza gönderen bir bezdir. Prostat hastalığının belli başlı belirtileri vardır. Bu belirtilerin sizde görülmesi halinde doktora baş vurmanızı rica ediyoruz. Erkeklerin yıllar boyunca karşılaşabileceği muhtemel hastalıklardan bir tanesidir. 
  • İdrarınızı yaparken zorlanma ve her zamankinden daha yavaş bir şekilde yapmak prostat hastalığının bir belirtisidir.
  • Prostat genellikle idrar sıkıntılarını bağlı olarak gelişir. Bunlardan birisi ise  tuvalet düzensizliği ve günlerce idrarınızı yapmamaktır. Bu durum ciddi sorunlara yol açabilir. 
  • Prostat bezi işlevselliğini yitirdiğinde yukarıdaki maddelerin aksine sık sık idrar yapma sorunları oluşur. Günlük tuvalet ihtiyacınız iki katına çıkmaktadır. 
  • İdrarınızı yaptınız siz bitti sandınız ama tuvaletten çıktığınızda daha idrarınızın olduğunu farkkettiniz bu bir prostat belirtisidir. 
  • Kasıklarda ve karın üstünüze doğru yüksek ağrıların görülmesi prostat büyümesi riskini arttırmaktadır. 
Bu sorunlar ile karşılaştığınızda prostat hastalığı için doktorunuza giderek gerekli tahlilleri yaptırmalısınız. Prostat nedir makalesini okurken belirtileri ile karşılaştığınızda şunları da bilmelisiniz ki bu belirtiler ile karşılaşan kişilerin hepsinde prostat kanseri olma riski bulunmamaktadır. Bu belirtiler teşhiş ve tanı konulmasında en önemli unsurlar arasında yer alır.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Prostat gerçekten kötü bir hastalık özellikle yaşlı hastaların idrar çıkışında büyük problem oluşturuyor. Kapalı ve açık olarak 2 adet ameliyat şekli bulunuyor. Prostat büyüdükçe idrar çıkışı o kadar zorlaşıyor.

    YanıtlaSil
  2. Yazı için teşekkür ederim hocam. Tedavi yöntemleri hakkında bizleri bilgilendiri yazılarınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil