Sivlce Nasıl Geçer? Sivilce Yok Etme Yöntemleri - Saglıklı Günler

Sivlce Nasıl Geçer? Sivilce Yok Etme Yöntemleri

sivilce nasıl geçer

Sivilce nasıl geçer sorusuna dair kafanızda tonla düşünceler olabilir. Özellikle ergenlik dönemlerinde çoğunluk yüz kısmınız da bulunan sivilceler vardır. Sayısı çoğaldıkça görünüş bozuklarına sebep olduğu için insanlar ruhsal açıdan çöküntüler yaşamaktadır. Sizlere sivilce nasıl geçer konusu hakkında en doğru bilgileri vermek istiyoruz. Vücudunuzun herhangi bir yerinde çıkan sivilceleri evinizde kolaylıkla yok edebilirsiniz. Sivilce cinsiyet fark etmeden kadın ve erkeklerde görülen bir cilt hastalığıdır. Sivilce çıkması sadece ergenlik dönemine bağlı olarak ortaya çıkmamakla birlikte alerjik reaksiyonlar ile birlikte de ortaya çıkmaktadır. Sivilce ile birlikte gelen bir sorun ise siyah noktalardır. Siyah noktalar kadınların korkulu rüyalarından birisidir. Şimdi sizlere sivilce nasıl geçer sorusunun cevabını vereceğiz.

Sivilce Neden Çıkar?

Sivilce çıkmasının belirli bir sebebi yoktur çünkü yaş fark etmeden her insanda görülen bir rahatsızlıktır. Yediğiniz çok yağlı yiyecekler daha ergenlik çağında olmanız yada herhangi bir besine alerjiniz var ise vücudunuzda sivilce çıkma ihtimali yüksektir. Hormonlarınızın aşırı dengesiz çalışması da sivilce çıkmasının bir sebebidir. Çok stres altında kaldığınızda geçici bir hormonel bozukluk ve psikolojik bir sorun ile karşılaştığınız takdirde mutlak bir sivilce çıkma ihtimali vardır. Hijyenik ortamlarda bulunmamak ve sağlığınıza önem vermemekte sivilce oluşumunu sağlamaktadır.

Sivilce Nasıl Geçer?

Sivilce evinizde uygulayacağınız doğal yöntemler ile kısa sürede geçebilmektedir. Cildinizi tahriş edecek kremlerden uzak durduracak bu yöntemleri mutlaka denemelisiniz. 

Limon Suyu Ve Tarçın: Bu karışımlar siyah nokta ve sivilcelere iyi gelmektedir. Limonun içerisindeki asit sivilce yada siyah nokta ile temas ettiğinde sivilcenin içerisindeki kötü dokuyu yok ederek kısa sürede geçiren sağlıklı bir yiyeceklerdir. 

Diş Macunu: Halk arasında sivilce geçirdiği bilinmektedir. Misvak özütü bulunan diş macunları tartarları geçiren bir karışımdır. Sivilce bulunan bölgeye bir kürdan yardımı ile uygulayın ondan sonra kuruyana kadar bekleyin bu şekilde 2-3 gün işlemi tekrarlayın sağlıklı bir cilde kavuşacağınızı göreceksiniz.

Limon Ve Zerdeçal: Zerdeçal bitkisi romatizma ağrılarında ve iltihaplanma vakalarında kullanılan dogal bir bitkidir. Limonun içerisindeki sülfirik asit ile birleşince sivilce ve özellikle siyah noktalara çok iyi gelmektedir. Bir Bardak sıcak suyun içine birer kaşık bu yiyecekleri karıştırarak pamuk yardımı ile sorunlu olan cildinize uygulayarak sivilce nasıl geçer sorusuna kendi uyguladığınız yöntem ile cevap bulabilirsiniz.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Sivilce olayı öyle bir şey ki birçok sebepten dolayı oluşabilir. En iyi tedavi için doktora görünmekte ve fikir almakta fayda var.

    YanıtlaSil
  2. Sivilce özellikle ergenlik döneminde strese bağlı olarak çok fazla can sıkan bir durum. Beslenme durumuna göre genelde sivilce oluşumu gözleniyor. Krem vb tedavi yöntemleri ile tedavi edilebilir.

    YanıtlaSil