Selülit Nedir? Nasıl Yok Olur? - Saglıklı Günler

Selülit Nedir? Nasıl Yok Olur?

selülit nedir

Selülit nedir sorusu özellikle bayanlar arasında çok karşılaşılan sorulardandır. Yaz dönemlerinde bayanların tam bir baş belası olan selülit cilt altında aşırı yağlanma nedeni ile yüzeyinde çatlaklar şeklinde görünüme sahip olan bir cilt hastalığı şeklinde selülit nedir sorusunu cevaplayabiliriz. Kötü görünüme sahip olan selülitin hayati bir tehlikesi bulunmasa da psikolojik olarak insanı etkilemektedir. Kan dolaşımı yavaşlayan vücutta  damar içinden çıkan dokular deri altında kütleler oluşturmaya başlar. Kısa ismi ise yağlanmadır. Bu yağlanmanın çok olması selülite yol açar. Selülitin büyük nedenleri hormon bozukluğu ve yediğimiz içtiğimiz besinlerden dolayı kaynaklanmaktadır. Selülit oluşumu kadınlarda çok fazladır. Östorojen maddesi bayanlarda fazlası ile üretilmektedir.

Selülit'in Nedenleri Nelerdir?

  • Aşırı kilo almak bir etkendir.
  • Östorojen üretimi çok olan kadınlarda hormon dengesizliğinden dolayı selülit olur
  • Yağlı yiyeekler yiyerek dengesiz beslenme selülit'e yol açar. 
  • Yaşlanmış bir kişide selülit görülme olasılığı çok yüksektir.
  • Yaşam standartlarında çok strese bağlı kalma.
  • Giydiğiniz kıyafetlerin dar olması
Gibi nedenler vücutta selülit oluşumu ile sonuçlanan nedenler arasında yer almaktadır. Selülit genetik olarakda anne veya babadan geçebilmektedir. Bu ihtimal düşük bir ihtimal olsada yukarıdaki nedenlerin olmaması ve vücudunuzda selülit olmasına sebep olmaktadır. 

Selülit Artık Psikolojinizi Bozmasın

Yazın bikini giyen bayanların problemi olan selülit ruhsal çöküntülere sebep olabiliyor. Yemek yeme düzeninizi ayarlamak ve sağlıklı beslenmek. Yağlı yiyeceklerden tüketmemek, kan dolaşımını azaltacak içeceklerden kaçınmak, özellikle sigarayı bırakmak selülit riskini ortadan kaldırıyor. Sağlıklı beslenen bir bayanda selülit olma olasılığı yok denecek kadar azdır. Bu yüüzden yemenize ve içmenize özen gösterirseniz. Psikolojik yönden ve sağlık yönünden çok rahat etmiş olursunuz. 

Hangi Yiyecekler Selülit Oluşumunu Engeller?

Zeytinyağı selülit oluşumu gerçekleşmiş bir cilde masaj şeklinde uygulandığından 2 ay kadar gibi kısa sürelerde selülit oluşumunu engellemiş olan sağlıklı bir besindir. Kalsiyum emilimini azaltan yoğurt vücuttaki fazla yağlanmayı önlemekte ve selülit riskini yok etmektedir. Limon asit oluşumu engelleyen bir yiyecektir. Selülit yapıcı kütlesel yağların vücuttan kolayca atılmasını sağlamaktadır. Vücudunuzu toksin maddelerinden temizleyen lahana diğer sebzelere göre selülit riski bulunan kişilerin yemesini önermekteyiz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar