Şeker Hastalığı Ve Belirtileri nelerdir? - Saglıklı Günler

Şeker Hastalığı Ve Belirtileri nelerdir?

şeker hastalığı belirtileri

Şeker hastalığı günümüzde öldürücü olan ama tedavisi ile iyileşen bir hastalıktır. Şeker hastalığı nedir vücudumuz her gün protein karbonhidrat vitamin gibi besin değerlerine ihtiyaç duyar. Aynı zamanda glukoz denilen pankreasın salgıladığı beyinden tutunda bütün organlara faydalı olan bir besindir. Şeker hastalığı da pankreasın vücudumuza yeterli miktarda insülin üretememezi sonucu ortaya çıkar. Şeker hastası olan bir kişi yediği içtiği besinlerden insülin miktarını karşılayamaz. Yediğiniz besinlerdeki şeker miktarı kana karışır ancak hücreler ile birşleşme sonucu oluşamaz ve insülin yetmezliği başlar. Uzun sürede tedavi edilmeyen bir çok şeker hastaları çeşitli şikayetlerle hastaneye başvurmaktadır.  Yıllar geçtikce vücudunuzda organ yetmezliği gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır. Dünyada her ülkede görülen bir hastalık türündendir. Şeker hastası olan kişilerin dünyada neredeyse yarısına tanı ve teşhis koyulmamıştır. bu durum öteki hastalıklarada yol açmaktadır.

Şeker Hastalığı Kaç Türden Oluşur?,

Şeker hastalığı tip 1 ve tip 2 olmak üzere 2 türden oluşmaktadır. Bu tiplerin arasındaki farklar ile şunlardır;
  1. Şeker Hastalığı(tip1): Pankreasın insülini hiç üretememesi yada yeterli miktarda üretememesi sonucu ortaya çıkan şeker hastalığı türlerindendir. Hastalara bu aşamada insülin tedavisi uygulanmaktadır. 
  2. Şeker Hastalığı(Tip2):  Bu hastalık türünde ise pankreas vücudunuza yeteri kadar insülin üretmektedir. Ancak ürettiği insülin hücreler ile karışmadığı için şeker hastalığı ortaya çıkmaktadır. Kanda bulunan şeker hücrelere ulaşmaz ve kanşekeri oldukça yükselir. Şeker hastalarının neredeyse %90'ında görülmektedir. 

Tip 1 Şeker Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Tip 1 şeker hastalığının görülen belirtileri şunlardır;
  1. Ağızda kuruluk, çok susama hissi sıklıkla tuvalete gitmek gibi belirtiler vermektedir. Kanda bulunan fazla şeker vücut suyunu çekerek idrar gelmesini sağlamaktadır.
  2. Aşırı kilo verilmesi tib 1 şeker hastalığı belirtilerindendir. Besinlerin vitamin ve protein gibi besin değerlerinden faydalanamayan bir vücut gittikçe kilo vermeye başlayacaktır. 
  3. Halsizlik ve yorgunluk gibi belirtiler veren tip 1 şeker hastalığı vücudun enerji ihtiyacının bir çoğunu şekerden alması ama sizin bunlardan faydalanamamanız sonucu oluşmaktadır.
  4. Görmede Zayıflama ve bulanıklaşma gibi problemler tip 1 şeker hastalığında karşılaşılmaktadır. Yüksek şeker nedeni ile vücutta çekilen sular göz içindeki suyuda çeker ve görme bozukluğu gibi sorunlara yol açmaktadır.
Tip bir ve tip 2 şeker hastalığı belirtileri aynı problemlerden oluşmaktadır. Şeker hastaları sağlığına yediğine içtiğine dikkat etmelidir. Kandaki yüksek şeker bir insanı öldürecek güce sahiptir. Tedavisi kesin olan bu hastalığı vakit kaybetmeden doktorunuza şeker hastalığı bilgilerinden bulunarak başlayabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar