Sarımsak Nedir? Faydaları Nelerdir? - Saglıklı Günler

Sarımsak Nedir? Faydaları Nelerdir?

sarımsağın faydaları nelerdir


Sarımsak soğangiller familyasından olan doğal antibiyotik gören bir bitkidir. Yıllık olarak yetişmektedir. Sarımsağın faydaları birçok alanda kanıtlanmıştır. Çeşitli antibiyotiklerden hiçbir farkı yoktur. Kendiliğinden çıkmayan bir bitki çeşididir. Koku bakımından ağır bir kokusu vardır. Soğuk ve sıcakta aylarca bozulmadan tazeliğini koruyan bitkilerdendir. B1 ve C vitaminleri barındıran sarımsak mutlaka tüketilmesi gereken besinler arasındadır. Eski çağlardan günümüze kadar sarımsağı ilaç olarak kullanan bir çok millet vardır. Şifa kaynağı olarak bilinen sarımsak inorganik maddeler ile kıyaslanabilir. Antibiyotik üretiminde sarımsak ham madde olarak kullanılmaktadır.

Sarımsağın Faydaları Nelerdir?

Vücutdun herhangi bir bölgesinde enfeksiyon oluşumu var ise sarımsak enfeksiyon risklerini yenmektedir.

Kan dolaşımı hızlandıran sarımsak kalp krizi geçirme, felç olma olasılığınızı en aza indirmektedir.

Pankreas kanseri olan kişilerde sarıksak kullanımı kanserin ilerleme ve yayılma riskini azaltmaktadır.

Atardamarlarda kireçlenme riskleri bulunan insanlar sarımsak kullanırsa doğal antibiyotik alarak hastalığı yok etmiş olur. 

Bağırsak kurtları insanların vücut enerjisini düşürerek aşırı zayıflama riski yaratmaktadır. Sarımsak bağırsaktaki kurtları dökmede size yardımcı olur. 

Kabızlık sorunları olanlar mutlaka yemelidir. İdrar atıcı özelliği bulunan bir bitkidir sarımsak.

Büyük sivilceler ve sonrasında yaralar ile başa çıkamıyorsanız ve aldığınız ilaçlar fayda etmiyorsa sarımsağı ezerek yaraya baskı yapın. Kısa sürede bu sorundan kurtulmuş olacaksınız. 

Keskin kokusu tansiyona iyi gelmektedir. Tansiyonu düşen bir insana kolonya koklatmak yerine sarımsağı deneyebilirsiniz.

Dezenfekte özelliği bulunan sarımsak yukarıda belirttiğimiz kurt oluşumunu engeller maddesi ile birlikte midedeki fazla toksinleri yok etmeye yardımcı olmaktadır. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar