Öksürük Nedir? Öksürük Nasıl Geçer? Ne İyi Gelir? - Saglıklı Günler

Öksürük Nedir? Öksürük Nasıl Geçer? Ne İyi Gelir?

öksürük nasıl geçer

Öksürük akciğerde aşırı miktarda bulunan virüs, bakteri balgam gibi maddelerin fazlasını atılmasını sağlayan bir eylemdir. Sürekli olarak öksüren bir kişinin neden öksürdüğüne dair bir çok nedeni bulunmaktadır. Öksürük nedir? Üst solunum yolu enfeksiyonları başta olmak üzere bir çok hastalığın habercisi olabilir. Öksürük ve öksürüğe eşlik eden diğer tanılar hastalığın belirlenmesinde büyük bir rol oynar. Öksürük bir hastalık değildir. Solunum yollarınızı temizleyen bir vücüt mekanizması olarak bilinir. Akciğerinizde bir enfeksiyon riski oluştuğunda balgam adı verilen bir sıvı atarak öksürme ihtimaliniz yüksektir.  1 aydan daha uzun süren öksürüklere kronik öksürük adı verilir. Kronik öksürük  kimi zaman senelerce sürebilme özelliğine sahiptir.

İnsan Neden Öksürür

Bir insanın öksürmesinin birden fazla nedeni bulunmaktadır. Genellikle nezle, grip, faranjit, kalp yetmezliği, astım hastalıkları gibi hastalıklar kuru bir şekilde öksürmemize sebep olmaktadır. Sinüzit hastası olan yada sigara kullanan kişilerde balgamlı öksürükler görülmektedir. Geceleri balgamsız bir şekilde kuru öksürükler ile karşılaşıyorsanız bunun nedeni üst solunum yolu enfeksiyonları riskiniz var demektir. Hareket ederken, gülüp ağlarken kısacası vücudunuzdaki bütün kasları çalıştırırken gelen öksürük astım olma riskinizi arttırmaktadır. 

Öksürük Nasıl Geçer?

Öksürüğe sebep olan bir hastalık ve bu hastalığın tedavisi ile öksürükten kurtulabilirsiniz. Öksürüğün en önemli nedenleri üst solunum yolu enfeksiyonları olduğu için, sağlığınızı düşünmek ve bu hastalıklardan korunmak sizin için bir çözüm olacaktır. Eğer başka nedenlerden dolayı öksürüyorsanız hemen doktora giderek teşhiş koyulup tedaviye başlanması gerekir. Kışın nezle ve grip olma ihtimalinize karşı vücudunuzu susuz ve vitaminsiz bırakmadığınız sürece öksürük nedir öksürük nasıl geçer gibi soruların cevaplarını aramak zorunda kalmassınız. Tozlu ve havası kirli ortamlarda bulunmanız akciğer enfeksiyonlarına yol açar. Buda demek oluyor ki uzun süreli bir öksürük ile karşılaşacağınız anlamına geliyor. Bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler çok çabuk üst solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanır ve öksürük ile boğuşurlar. Tavsiyemiz öksürük nedir öksürük nasıl geçer, öksürüğe ne iyi gelir gibi soruların cevabını aramamak için gerek vitamin takviyeleri gerek ise bol meyve tüketerek öksürükten kurtulabilirsiniz. 

Öksürüğe Ne İyi Gelir?

Karabiber çayı ile balı karıştırdığınızda öksürüğe iyi gelen doğal bir antibiyotik elde etmiş olacaksınız. Kuru öksürüklerde boğazınızı yumuşatarak acıyı kesecektir. 

Bir bardak sütün içine kafanıza göre belirli bir miktar bal katın. Sabah ve aksam karışımı için bu karışımla öksürüğü kesecek ve boğaz rahatlamasına sebep olacaksınız.

Öksürük nedir? öksürük nasıl geçer? öksürüğe ne iyi gelir bunların cevaplarını makalemizde vermiş bulunduk. Bu bilgiler gibi daha bir çok bilgiye sahip olmak ve bilgilenmek istiyorsanız hemen bloğumuzu takip edebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar