Kadın Ve Erkeklerde Kalp Krizi Belirtileri - Saglıklı Günler

Kadın Ve Erkeklerde Kalp Krizi Belirtileri

kalp krizi


Kalp Krizi Nedir

Göğüs kafesinde oluşan şiddetli ağrı,  bu ağrı nedeni ile kalp kaslarına giden kan akışının tam olarak gerçekleştirilememesi sonucu oluşan ölümcül bir kriz durumudur. Kalp krizi  zarar gören kalp kasları ile birlikte meydana gelir. Kalp insan vücudundaki damarlarda dolaşan kanı pompalamaya yarayan hayati bir organdır. Kalp krizi riskinde bulunan belirli bir yaş aralığı yoktur. Günümüzde 20'li yaşlara kadar düşmüş olan kalp krizi, ölümcül sonuçlara yol açmaktadır. Kalp krizi belirtileri erkeklerde ve kadınlarda aynı belirtileri vermektedir. Obezite, sağlıksız beslenme, diyabet, yaşlılık gibi faktörler kalp krizi geçirme riskinizi arttıran hastalıklardandır. Spor yapan bir kişinin kan akışı ve kalp ritmi düzenli olarak ilerlemektedir. Bu nedenle spora başlamak kalp krizi riskinizi azaltacaktır. 

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir

Kalp krizi belirtilerinin en büyük ana etkenlerinden bir tanesi şiddetli bir şekilde gittikçe yükselen göğüs ağrılarıdır.  Göğüs ağrısını şiddetli geçiren bir kişide kalp krizi geçirme riski oldukça yüksektir. Bu ağrı genellikle birden bire ter boşalması ile ortaya çıkmaktadır.  Eğer kalp krizi geçiriyorsanız bu ağrı en az 20 dakikadan başlamak üzere sürebilir. Göğüsünüz de ağrı varken hareket etmeniz daha çok artmasına neden olacaktır. Dinlenmek göğüs kafesindeki ağrınızı azaltır ama tamamen geçirmez. Doktor kontrolü şarttır. Ölüm riski yüksektir. Yaşı ilerlemiş insanlarda kalp krizi genellikle nefes darlığına yol açar. Kalp ritim bozukluğu olan insanların kalp krizi geçirme riski çok yüksektir.

Yaşlı bireylerde, bayılma kalp spazmı, bayılma gibi sebepler kalp krizi risk faktörlerini yükseltmektedir. Diyabet hastası olan insanlarda kalp krizi riski pek çok sebepleri geçersiz kılmaktadır. diyabet hastalarında kalp krizi riski sadece soğuk olarak terleme ve nefes darlığı şeklinde olabilir. Kalp krizi en ölümcül hastalık olarak bilinmektedir. Kalp krizi geçiren bir çok insan hastaneye yetişemeden ölümleri gerçekleşiyor.  

Yorum Gönder

0 Yorumlar