Enfeksiyon Nedir Korunma Yolları Nelerdir? - Saglıklı Günler

Enfeksiyon Nedir Korunma Yolları Nelerdir?

enfeksiyon nedir

Enfeksiyon nedir  bakteri, virüs mantar gibi vücudumuza zararlı olan canlıların fiziksel ve ruhsal dengemizi bozarak ateş ishal ve kusma gibi sorunlara yol açan hastalıklara verilen genel adıdır. Enfeksiyonların hemen hemen hepsinin tedavisi negatif sonuçlar oluşturuyor. Enfeksiyon nedir sorusunun tam olarak tanımlaması vücuda giren zararlı mikro organizma canlılarının kısa sürede çoğalmasıdır.  Her enfeksiyon hastalık belirtileri vermeyebilir. Vücudumuzda belirti vermeden yıllarca yaşayabilen mikrop vb. virüsler bulunabilir.

Enfeksiyon nedir  sorusunu bağlı enfeksiyon belirtileri nelerdir sorusunu da cevaplayacağız. Dediğimiz gibi vücudumuzda hızlı gelişen ve çoğalan zararlı bakteri virüslere enfeksiyon adı verilir. Belirtileri ise ishal,ateş,sebepsiz üşüme, durduk yere titreme, yemek yiyememe, eklem ağrıları gibi sorunlar enfeksiyon riskinin belirtilerindendir. Modern tıp biliminde neredeyse bütün enfeksiyonların tedavisi yapılmaktadır. Bağışıklık sistemi güçlü olan kişilerde enfeksiyondan kurtulma riski oldukça fazladır. Enfeksiyon nedir belirtileri nelerdir sorularının cevabını daha geniş kapsamlı uzman doktorlardan öğrenebilme imkanınız vardır.

Enfeksiyon Hastalıkları Nedir 

Günümüzde Sık Görülen Enfeksiyon Hastalıkları Şu Şekildedir:
  1. Üst Solunum Yolu enfeksiyonları:  Halk arasında soğuk algınlığı olarak bilinir. Bir tür kronik bir rahatsızlıktır. Tam sonuç ile tedavisi mümkündür. Ağız burun ve boğaz kısımlarında iltihaplanma yapabilen 200 taneden fazla virüs çeşidi bulunmaktadır. İlaç tedavisi vardır ve öldürücü niteliklere sahip hastalıklar grubundan sayılmaz.
  2. Viral Hepatitler: Hepatit A,B,C gruplarını içinde barındıran canlıdan canlıya temas halinde bulaşabilen ölümcül virüslerdendir. Halkımızın arasında sarılık hastalığı olarak bilinir. Sarılık belirtileri viral hepatite çevirir ancak her virüslü kişide sarılık olma ihtimali düşüktür. Çoğu hasta kişiler sarılık belirtişi vermeden vücudunda bakteriyi taşırlar. Viral hepatitler genellikle karaciğer enfeksiyonlarına yol açmaktadır. 
  3. Tüberküloz: Halk dilinde (verem) olarak bilinen tüberküloz bulaşıcı mikropların yol açtığı bir hastalıktır. Hasta olan bir kişinin öksürmesi kusması gibi sorunlarından sonra havaya karışan bakterinin sağlıklı bireye bulaşması sonucu ortaya çıkar. Verem hastalığı genellikle başlangıç seviyesinde olan kişilerden bulaşmaktadır. Bağışıklık sisteminiz güçlü içe hastalık akciğerinizde yıllarca pasif bir şekilde durabilmektedir. Geçmişten günümüze kadar gelen bu hastalığın günümüzde tedavisi bulunmaktadır. Tedavisi olmayan yıllarda bir çok insan verem hastalığından hayatını kaybetmiştir. 
  4. Brusella: Peynir hastalığı olarak bilinen brusella pastörize edilmeyen süt ve süt ürünlerinden bulaşmaktadır. Bu hastalık genellikle hastan olan bir koyun yada sığırın sütünden insana bulaşmaktadır. Tam olarak pişirilmemiş etlerden bulaşma riski de yüksektir. Brusella hastası olan çocuğunu emziren bir kadın bu hastalığı emzirme yolu ile çocuğunuzda bulaştırabilmektedir. Tedavisi vardır doktorun testler sonucu vereceği antibiyotikler sayesinde 6 hafta ve daha uzun tedavisinden sonra negatif olduğu bilinmektedir. 
  5. Tifo: İnsan dışkısına maruz karan su yada suda yaşayan bir istiridyenin yenmesi sonucu ortaya çıkan ölümcül bir hastalıktır. Hayvanlarda tifo görülmez. Kuluçka dönemi vardır. Bu dönem 1 ila 5 hafta arasında değişmektedir. Bu süre geçtik den sonra  vücudunuzda eklem ağrıları baş ağrıları gibi sorunlar ortaya çıkar. Bağışıklık sistemizine etki eden bir bakteri çeşidi değildir. Ölümcül olma özelliği vardır. Kan dolaşımında yıllarca yaşabilen viral bir hastalıktır.
Enfeksiyon nedir hastalıkları nelerdir cevaplarımız uzman doktorların doğru bilgilerinden oluşmaktadır. Yukarıda enfeksiyon nedir tanıları nelerdir tehlikeli olan ve ölümcül yönleri bulunan bakteri ve virüs çeşitlerinin açıklamaları bulunmaktadır.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Enfeksiyon hakkında internette buluncan içerikler içerinsen en düzenlisi olabilicek içeriklerden biri site içeriği gayet hoş

    YanıtlaSil
  2. Bilgili bir yazı oluşturduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Kimse bu kötü durumlara düşmek istemez. Hastalara geçmiş olsun

    YanıtlaSil