Enerji Veren Yiyecekler Hangileridir? - Saglıklı Günler

Enerji Veren Yiyecekler Hangileridir?

enerji veren yiyecekler

Enerji veren yiyecekleri tüketerek günlük yaşantımızda yorulmayı önlemek ve iş temponuzu düzente tutmanıza yarar. Güne sağlam bir kahvaltı yaparak başlamak tüm gün yorulma halsizlik gibi problemleri yok edebilir. Enerji veren yiyecekler genellikle vitamin ve protein oranları yüksek besinlerdir. Bu enerji veren yiyecekler sayesinde gününüz güzel geçebilecek. Yediğimiz içtiğimiz çoğu şeyde enerji verecek az veya çok vitaminler bulunmaktadır. Değerleri en yüksek enerji veren besinleri sizler için bu yazımızda listeledik.

Enerji Veren Yiyecekler Listesi

  1. Kahve(kafein):  Bir çok kişi kafeinin enerji verici bir esin olduğunu bilir. Kahve gece geç saatlerde içilirse uyku problemlerine yol açabilir. Bunun nedeni ise enerjiyi vücuda fazla vermediği için kaynaklanır. Kahvaltıda bir fincan kahve içmek sizi dinç tutarak sağlıklı bir şekilde çalışmanızı sağlayacaktır.
  2. Çikolata: Çikolata içerdiği kakao özü sayesinde doping etkisi yaratan kalorisi yüksek bir besindir. Bitter çikolatalarda kakao miktarı çok yüksek olduğu için tercih edebilirsiniz. Fazla tüketimi obeziteye yol açmaktadır. Bir işte dikkat problemleriniz varsa yemekte fayda var demektir. 
  3. Su: Bir insanın günlük 2 litre su tüketmesi gerekmektedir. Su bir çok yönden vücudumuza sayısız katkıda bulunmaktadır. Bir nedeni ise enerji vermesidir. Vücudumuz susuz kaldığında enerji kaybına ve halsizliğe yol açar. Tüketilen su sağlığınızı geri kazanmanıza yardımcı oolacaktır. 
  4. Tavuk: Protein değeri yüksektir. Enerji verici yiyecekler arasında en fazla proteine sahip besindir. Haftada 2 defa tüketilen tavuk'un vücudumuza katkısı oldukça fazladır.
  5. Yumurta: Tavuk kadar olmasa da protein değeri yüksek olan yumurtayı sabah kahvaltılarda mutlaka tercih etmelisiniz. Yiyeceğiniz yumurta sizlerin tüm gün zinde kalmanıza yardımcı olabilecek bir yiyecektir.
  6. Ceviz Ve Fındık: Bu iki besin birbirlerine yakın değerleri ile tercih edilebilir. Enerji verici özelliği bulunan bu gıdalar kuru olarak tüketildiğinde protein miktarı daha da çoğalmaktadır.
Piyasada bir çok enerji veren ilaçlar ve protein tozları gibi çeşitli ürünler mevcuttur. Ancak ilaç kullanımı vücudunuza herhangi bir fayda sağlamayacaktır. Düzenli tükettiğiniz enerji verici yiyecekler ile enfeksiyonlu hastalıklar ve iş temposundaki kayıplardan kurtulmuş olacaksınız.


Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Detaylı bilgilendirme yapmışsınız enerji veren ürünler hakkında bilgiler çok iyi.

    YanıtlaSil