Egzersiz Yapmak Sağlığınızı Korur - Saglıklı Günler

Egzersiz Yapmak Sağlığınızı Korur

egzersiz yapmak

Egzersiz yapmak iş olanakları ve hayat standartlarına göre zorlaşmaktadır. Düzenli egzersiz yapmak fiziksel ve ruhsal yönden sizi koruyan bir spor dalıdır.  Sağlığınızın korunmasında en önemli etken egzersiz yapmaktır. Aynı zamanda egzersiz yapmak vücudunuzdaki fazla yağ oranını minimize ederek sizi zayıflatan bir aktivitedir.  Eğzersiz yapmak özgüveninizi arttırarak, fiziksel ve ruhsal açıdan rahatlama sağlar. Tansiyon ve sinir gibi hastalıklardan korunabilirsiniz. Düzenli egzersiz yaptığınızda çevrenize olan bakış açınız değişir ve stresten uzak durabilirsiniz.

Vücudunuzda neyden olduğu bilinmeyen ağrılarınız varsa yapılan egzersizler sizi bu ağrılardan kurtaracaktır. Haftada en az 3 gününüzü egzersize harcamak hayatınızı düzene sokmaya yardımcı olacaktır. Egzersiz olarak tabir ettiğimiz aktivite yürümek, koşmak, belirli hareketler ile vücudunuzun belirli yerlerini çalıştırmak genelleme yapılarak verilen adıdır.

Egzersiz Yapmak Güçlü Bir Bedene Ve Ruhsal Dengeye İşarettir

Fiziksel görünüşünüz ne kadar güçlü olursa, hayatınızdaki streslerden ve ruhsal bozukluklardan o kadar uzak kalabilirsiniz. Doğada egzersiz yapmak vücudunuzun oksijen ihtiyacını fazlası ile karşılayacaktır. Egzersiz yaparak bütün becerileriniz gelişebilir. İnsanlara olan bakış açınız olaylara hızlı çözümler bulmanız sosyal yönden sizi geliştirmeye sağlar. Yapılan düzenli egzersizler sizi son derece huzurlu ve fiziksel görünümü süper bir insana dönüştürebilir. 

Egzersiz yapmanın bir diğer özelliği ise beynimize olan faydasıdır.  Egzersiz yaparken vücudumuza aldığımız oksijen miktarı 2 katına çıkar. Bu oksijen sayesinde kalbimiz daha hızlı atmaya başlar ve beynimize giden kan miktar %20 lik bir kısıma tekabül ederek beynimizdeki nöronların ölme riski azalır. Nöronlar beynimizde programlanmış bir şekilde belirli bir sayıda azalma yaşar sürekli. vücudumuzdaki oksijen miktarı ise bu azalmayı önler. Egzersiz yapmak bu açıdan beynimize çok yararı vardır. 

Haftada Kaç Gün Egzersiz Yapılmalıdır

Bunun net bir bilgisini sizlere şu şekilde yapın demek doğru olmaz. Hayatınızı şekillendirerek aktiviteleri düzene sokmak sizin açınızdan daha rahat bir yaşam sürmeye işarettir. her hangi bir sağlık probleminiz var ise ona göre hareket ederek  sağlığınızı riske atmayınız. Sağlıklı bir bireyin haftalık en az 3 gün en fazla ise 5 gün günlük yarımsaat yürüyüş yarım saat spor olmak üzere 1 saatinizi ayırmanız sizin faydanıza olacaktır.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Değerli paylaşımınız için sizlere teşekkür ederim. İnsan egzersiz yapması lazım spor vücuda faydalı bir aktivitedir

    YanıtlaSil