Diş Ağrısı Sebepleri Ve Geçirme Yöntemleri - Saglıklı Günler

Diş Ağrısı Sebepleri Ve Geçirme Yöntemleri

diş ağrısı

Diş Ağrısı insanın yaşamını olumsuz etkiler. Günlük hayatta iş yapmamıza dahi engel olan diş ağrısı çeşitli ağrı kesiciler yada doğal bitkisel karışımlar sayesinde geçebiliyor. Dişin ağrı yapmasının bir çok nedeni bulunuyor. bunlardan En önemli sebebi ise çürümüş diş den dolayı kaynaklanıyor. Çürük bir diş sürekli ağrı yapıyorsa mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor. Diş ağrısı beyine yakın bölgede faaliyete geçtiği için şiddetli ağrı hissedebilirsiniz. Dişlerinizin apse yapması uzun sürecek diş ağrılarına işarettir.

Diş Ağrısı Çekerken Neler Yapılmalı

Bir çok nedenden dolayı diş ağrısı çekme olasılığınız çoktur. Sert bir cisim yeseniz ve dişlerinize zarar verse dahi diş ağrısını dişlerinizde hissedebilirsiniz. Diş hassasiyeti nedeni ile dişleriniz ağrı yapıyorsa bunun için özel yapılmış macunları kullanmak ağrılarınızı geçirecektir. Eğer dişiniz çürük olduğu için ağrı yaptıysa ve apse oluşumu var ise, o zaman ılık bir suyun içine bir yemek kaşığı tuz koyarak karıştırın ve su bitene kadar gargara yapmaya devam edin. Bir müddet sonra ya ağrı tamamen kesilecek yada azalacaktır. 

İnsanların Dişleri Neden Ağrı Yapar

nedenleri saymakla bitmeyecek kadar çoktur diş ağrılarının. Bir çok nedene bağlı olarak ağrı yapabilir. Çürük diş ağrıları en çok ağrı çeşitleri arasında yer alır. Aktifliğini yitirmiş bir diş çürür ve bu durum dayanılmayacak ağrılara dönüşebilir. Düş ağrısının bir diğer nedeni ise gömülü diş ağrılarıdır. Bu ağrılar halk arasında 20'lik diş ağrıları olarak bilinir. Diş fırçalarken tam olarak temizleyemediğimiz gömülü dişler, küçük bir yapıya sahiptir. hızlı çürümektedir tam temizlik yapılamadığı için. Bir çok insan 20'lik diş çıktığında onu çektirmektedir. Bu dişler genellikle ağızın en arka kısmındaki boşlukta 20 ila 30 yaş arasında yetişkin kişilerde çıkmaktadır. Çıktıktan sonra vakit kaybetmeden doktora gidilerek çektirilmesi gerekmektedir. 

Diş Etleri Ve İltihaplanma

Diş ağrıları her zaman dişlerden dolayı olmayabiliyor. diş etlerinin zayıf olması ve iltihap kapması gibi nedenler diş eti ağrıları ile karşılaşmasına sebep oluyor. Bu nedenle sağlıklı bir dişiniz bile olsa diş eti zarar gördükten sonra ağrılar meydana gelebiliyor. 

Neden 20'lik Diş Ağrısı Çekeriz

20'lik diş ağrısı her insanın mutlaka karşılaşacağı ağrılardan birisidir. Çene kısmının en arka tarafında çıkan bu dişler aynı bebeklik dönemlerinde bebeklerin diş çıkarması gibi derinin kabarıklaşarak şişmesi ve dişin deriyi patlatması sonucu meydana gelir. Bu nedenle deriyi delme ve çıkma dönemindeki ağrılar ağır bir ağrıdır. 20'lik diş her insanlarda aynı ağrıları yapmaz. Bazı insanların bu dişi çıkarma süreçleri ağrısız geçebilir. Bazı insanlar için ise yataklara düşecek kadar çok ağrıya sebep olabilir. Ağız kısmında en son çıkacak olan diş 20'lik dişlerdir. 

Diş Ağrısı Nasıl Geçer

Her insan internette "diş ağrısı nasıl geçer" gibi sorulara cevap aramışlardır. Bu noktada önemli olan konu ise geçici bir çözüm değil kalıcı bir çözüm bulmaktır. Evde yapacağınız işlemlerin hepsi diş ağrısını geçirebilme özelliği vardır fakat bu bir geçici çözümdür. Eğer çürük bir diş ve onun ağrısı ile başa çıkamıyorsanız tek yapmanız gereken çürük dişinizi doktorunuza baş vurarak çektirmek olacaktır. Diş ağrısına ne iyi gelir gibi sorular ile oyalanmak yerine doktora gitmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar