Bel Fıtığı Ve Tedavi Yöntemleri - Saglıklı Günler

Bel Fıtığı Ve Tedavi Yöntemleri

bel fıtığı nedir

Bel fıtığı nedir sorusu belimizde bulunan kıkırdak dokularının çeşitli nedenlerden dolayı yırtılması sonucu ayak ve kalça bölgesine giden sinirlere baskılar uygulayarak ağrı gerçekleştiren bir hastalıktır. Bu şiddetli ağrılar belden başlayarak kalçalara ve ayaklara gitmektedir. Uzun süre ayakta kalmak, kişinin aşırı kilolu olması, kütlesi çok fazla olan cisimleri bilinçsiz bir şekilde kaldırmak bel fıtığı olmaya eğilimli olan aktivitelerdendir.

Bel fıtığı Vücutta Nasıl Belirti Verir?

  • Hasta kişinin belde ve bacaklarda dayanılmayacak kadar çok ağrılar çekmesi
  • Bacaklarda istemsiz bir şekilde gelişen aksama ve uyuşma problemleri
  • Önceden yaptığınız aktiviteleri mesela spor gibi yapamama veya çok zorlanması
  • Bel fıtığı teşhislerinde nadiren görülen idrar kaçırma
Bu gibi nedenlerin bel fıtığına yol açtığı bilinmektedir. 

Bel Fıtığı Tedavisi Nasıl Olur?

Bel fıtığı tedavisindeki asıl amac hastanın hızlı bir şekilde ağrı çekmeden hayatını kolaylaştırabilmektir. Uzman doktorlar ilk olarak hastalarına istirahat ve ilaç tedavileri uygulamaktadır. Bir diğer tedavi yöntemi ise ilaç deteği ile birlikte yapılan fizik tedavi yöntemidir. Bel bölgesinde düzenli olarak gerçekleştirilen fizik tedavi aktiviteleri sayesinde hasta günlük hayatında ağrı çekmeden yaşaya bilmektedir. Eğer bacak, bel ve kalça bölgelerinde çok ağrı varsa ve bu yöntemler ile iyileşmiyorsa, doktor cerrahi yöntem uygulayarak kütleleşmiş cisimi alarak ameliyatı gerçekleştirmektedir. sadece belde ağrılarınız var ise lazer ve endoskopi yöntemi ile hastanın iyileştirilmesi sağlanmaktadır. 

Bel Fıtığı Tedavi Edilmesse Ne olu?

Bel fıtığı tedavi edilmez ise yaşama standartlarınızı olumsuz yönde etkiliyor. Bacaklarda gelişememe sorunu ve çalışamama gibi problemler ortaya çıkar. Mutlaka tedavi gerektiren bir hastalıktır. Hasta olan çoğu insanlarda cerrahi tedavi uygulanmadan çeşitli tedavi yöntemleri ile tekrarlama riski olmadan tedavi edilmektedir. Bel fıtığı belirtileri sizde var ise mutlaka doktora başvurmalısınız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar