Ağız Yarası Nedir? - Saglıklı Günler

Ağız Yarası Nedir?

ağız hastalığı nedir

Ağız yarası sinir bozucu hastalıklar arasında yer alır. Yaşama standartlarımızı zorlaştırır. Ağzın iç kısımında yada yanak içlerinde dil altlarında her hangi bir bölgede kimi zaman sivilce kimi zaman ise iltihap şeklince çıkan cisimlere verilen isimdir. Ağız bölgesinde şişliğe neden olur. Bakteriyel enfeksiyon çeşitleri ve belirli bir virüs topluluğundan meydana gelmektedir. Ağız yarası genç yaşlı çocuk farketmeden her insanın başına gelebilecek bir hastalıktır. Ağzınızı kesecek yada çizecek sert yiyeceklerin yenmeside ağız yarasına yol açmaktadır. Basit bir hastalık olarak görülmektedir ağız yarası. Kendi kendine bir kaç gün içinde iyileşen kronik hastalıklar sınıfındadır. Ağız yaraları sürekli olarak tekrarlıyorsa başlıca nedenleri vitamin eksikliğinden dolayı kaynaklanmaktadır. Ağız bakımına özen göstermeyen ve dişlerini fırçalamayan kişilerde ağız yarası olma olasılığı oldukça yüksektir. Eğer ağzınızdaki yara zaman geçtikçe büyüyor ve kanıyorsa başka bir kronik hastalığınız olabilir uzman doktora gitmelisiniz.

Ağız Yarası Belirtileri

Ağız yarası hızlı ortaya çıkan ve hızlı gelişen kronik bir hastalıktır. Bu zaman zarfında ağız yaralarının belirtileri ise şu şekildedir;
  • Ağız kısmının herhangi bir bölgesinde kırmızı nokta şeklinde kabarcıklar
  • Ağızda iltihaplanma ve kanama riski
  • Ağız içinde şişkinlik acı ve ağrı hissetmek
  • Ağız'a bıçak gibi bir cisim batarmış gibi olması ve konuşma problemleri çıkması
  • Dişinizi fırçalarken ağzınızın içinin acıması
  • İştah kapanma gibi problemler
  • Ağız içinde İltihaplanma sonucu yüksek ateş çıkması

Ağız Yarası Neyden Dolayı Kaynaklanmaktadır

  1. Genetik olarak ailede görülen hastalıklardan ötürü
  2. Vücudunuzun vitamin ve minerale ihtiyacı olması
  3. düzensiz ve gereksiz ilaç kullanımı
  4. Eksik hormonlarınız yada hormon bozukluğu sebebi ile ortaya çıkar.
  5. Aşırı sıcak yiyecek tüketimi yada aşırı soğuk yiyecek tüketimi
  6. Nikotin tüketimi
  7. Alkol bağımlılığı
  8. Sağlık açısından son derece zararlı ağız bakım ürünlerinin kullanımı
  9. Sert bir fırça ile dişleri fırçalamak
  10. Zayıf bağışıklık sistemine sahip olmanız

Ağız Yaraları Tedavi Yöntemleri

Fazla ağrı sızı hissettirmeyen ağız yaraları günümüzde evde uygulanan ilaç tedavileri yada doğal yönemler ile iyileşebilmektedir. Büyük ve zaman geçtikce büyüyen yaralar için ise mutlaka diş doktorlarına başvurularak tedavi altına alınması önerilir. Yemek yerken acı çekerek yemek yiyememek, zor bir dürümdur. Bu durum ile karşı karşıya olan kişiler mutlaka doktora gitmelidir. Evde doğal yöntem ile tedavi edebilirsiniz küçük ağız yaralarınızı. Bir bardak suyun içine bir yemek kaşığı tuz koyun ve karıştırın. Günde belirli aralıklarda gargara yaparak küçük ağız yaralarından kurtulabilirsiniz. Tuzun antibakteriyel özelliği bulunduğu için mikropları çok çabuk yok etmektedir. Tuzlu su ile karbonatı karıştırarak bu süreci dahada hızlı hale getirebilirsiniz. Önemsemediğiniz ağız yaraları gelecek de sizlere ciddi sorunlar çıkartabilir.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. He ya çok kötü bir durum gerçekten bilgi için çok teşekkür ederim. Böyle yazılırın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  2. benimde ağzımda yara deilde morluklar çıkıyor sigaradan galiba. dudaklarım yara olmadan evvel sigaradan bir şekilde kurtulmam gerekiyor.

    YanıtlaSil