Maydanoz her evde tüketilen sağlık açısından her hangi bir sorun teşkil etmeyen, aksine faydalı olan bir sebzedir. Bu yazımızda sizlere maydanoz sapının faydalarından bahsedeceğiz. Bir çok kişi yemek yaparken kullanır,salata,yaparken kullanır ama saplarını mutlaka keser çöpe atar. Çünkü faydasını bilen bilinçli insan sayısı çok az ülkemizde.
MAYDANOZ SAPININ FAYDALARI NELERDİR?
Maydanoz sapı hastalıklar ile savaşabilen bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini arttıran bir besindir. Bagırsak kanserinde önemli bir rol oynayan maydonoz sapının neredeyse orta dereceli bagırsak kanseri olan kişilerde kisti tamamen öldürdüğü saptanmıştır. Aynı zamanda astım hastalarında test aşaması biten maydanoz sapının astımı tamamen yok ettiğide bilinmektedir. Kanserojen maddeleri vücuttan birikmeden atmaya yarıyan maydonoz sapı sürekli kullanımlarda meme kanseri,prostat kanseri vb gibi hastalıkları daha başlamadan yokettiği gözlemlenmiş olup doktor tavsiyeleri arasında yer almaktadır. Maydonoz lutein ve zeaksantin olmak üzere 2 çeşit vücuda sağlıklı madde barındırmaktadır.MAYDANOZ SAPININ KULLANIMI NASIL OLUR
Maydonoz sapı kullanacak olan kişinin ne şekilde tüketeceğini burada açıklayacağız. Salata ve yemek yaparken maydonoz sapının kesip atmak yerine küçük küçük parçalara ayırıp salata ve yemek içinde tüketilebilir. Aynı zamanda sıcak su içinde 10 15 dakika kadar beklettiğinizde özünü suya bırakan maydonoz sapı hafif sarımsı renginde suyu içilebilir. Tabiki çay şeklinde içilirken içine şeker katılmamalıdır.
0 Yorumlar